06.07.2015 17:15

Туреччина готує військове вторгнення в Сирію

Туреччина готує військове вторгнення в Сирію
Евгений Стелькин

У столиці Туреччини Анкарі відбудеться зустріч командувачів військами, які розташовані на турецько-сирійському кордоні, в ході якої буде обговорюватися військове вторгнення в Сирію.

У даній зустрічі візьмуть участь командувачі танковими і механізованими підрозділами, а також загонів спецназу.

Одним з питань буде призначення командувача можливим військовим вторгненням. На даний момент Туреччина розмістила на кордоні з Сирією 54 тисячі солдатів, що складає близько 15% від усієї чисельності сухопутних військ Анкари.

3 липня прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу повідомив, що Анкара за останні кілька днів наростила військовий контингент, включаючи спецназ і військову техніку, на кордоні з Сирією.

Конфлікт між Туреччиною і Сирією розпочався 3 жовтня 2012 року, коли турецька сторона відкрила вогонь по сирійській території у відповідь на інцидент на кордоні, де в результаті падіння артилерійських снарядів загинули п'ять осіб.

Світова громадськість засудила інцидент і закликала не допускати ескалації конфлікту. 16 травня турецькі ВПС збили сирійський вертоліт за вторгнення в повітряний простір країни.

Отдых с риском для жизни: куда советуют не путешествовать этим летом

Корпоратив на работе: что надеть? Лепнина из гипса Правила педикюра Инструменты для малярных работ Что такое профнастил?

Лента новостей