07.07.2015 15:10

На Харківщині СБУ затримала диверсійну групу

На Харківщині СБУ затримала диверсійну групу
Евгений Стелькин

Служба безпеки України затримала на Харківщині диверсійну групу. Вона складалася з трьох осіб, а її керівник воював на боці терористів «ДНР».

20-річний мешканець Харківської області з вересня минулого року добровільно служив у складі одного з незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», що називали себе «казакамі». Бойовик на прізвисько «Кардинал» виконував функції розвідника диверсійно-розвідувальної групи, брав участь у бойових діях проти захисників Донецького аеропорту.

Після повернення на початку року до Харківської області, зловмисник отримав завдання від терористів збирати і передавати розвідувальну інформацію про дислокацію і пересування Збройних сил України, а також вербувати людей для вчинення диверсій на території регіону. Для виконання поставлених завдань, він залучив двох місцевих мешканців.

Крім того, з метою власного збагачення зловмисники намагалися налагодити незаконну торгівлю вогнепальною зброєю та боєприпасами, які мали отримувати від бойовиків «ДНР».

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

1

2

Транспортировка грузов на фурах Купить новостройку или вторичку? Выращивание цветной капусты Лепнина из гипса Спортивные комплексы для развития детей

Лента новостей