Стали відомі подробиці обстрілу Авдіївки

Стали відомі подробиці обстрілу Авдіївки
Евгений Стелькин

Обстріл Авдіївки, коли 22 снаряди зі 122-мм гармат були випущені бойовиками по коксохімічному заводу, вдалося зупинити лише завдяки погрозам української сторони повернути на позиції відведене важке озброєння і за втручання представників ОБСЄ. Про це в Краматорську заявив керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації генерал-майор Андрій Таран.

"Після того, як 22 снаряди 122-мм гармат були випущені у бік Авдіївки по коксохімзаводу, я звернувся до генерала Романчука (керівник російської сторони СЦКК) з вимогами зробити все, аби припинити варварський обстріл Авдіївки. На жаль, це не мало результату. Обстріли тривали. Після чого я був змушений звернутися до керівника донецької групи ОБСЄ і попередив, що в разі неприпинення обстрілів Авдіївки з метою зруйнувати інфраструктуру, яка знаходиться на українській стороні, ми будемо змушені вжити адекватних заходів і задіємо всю наявну артилерію, яка на сьогодні згідно з Мінськими домовленостями відведена. Змушені будемо її повернути і застосувати, щоб вогнем придушити спроби знищити як мирних жителів і військовослужбовців, так і інфраструктуру", - сказав Таран.

За його словами, тільки після втручання ОБСЄ вогонь вдалося зупинити.

"Такі провокації йдуть постійно. Інформаційна війна не припиняється ні на мить", - наголосив Таран.

Инструменты для малярных работ Купить новостройку или вторичку? Особенности пластиковых окон для делового офиса Лето – 2015. Модные женские часы Что такое профнастил?

Лента новостей