20.07.2015 18:47

Німеччина пропонувала Греції 50 млрд за вихід із єврозони

Німеччина пропонувала Греції 50 млрд за вихід із єврозони
Евгений Стелькин

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле був готовий надати Греції 50 млрд євро у випадку, якщо країна погодиться вийти з єврозони.

Про це повідомляє видання EurActiv з посиланням на високопоставлене джерело.

Шойбле припускав, що новий грецький уряд підтримає вихід Греції з єврозони і був готовий "викласти гроші на стіл, щоб заохотити його до такого кроку".

Як пише видання, ще до референдуму в Греції щодо пропозицій кредиторів, який відбувся 5 липня, Шойбле ставив питання щодо того, скільки грошей хоче Греція за те, щоб залишити єврозону.

Разом з тим, згідно з інформацією видання Heard in Europe, Шойбле мав на увазі конкретну суму - 50 млрд євро.

У випадку, якби Греція обрала вихід з єврозони, 300 млрд євро боргу Греції були б втрачені для кредиторів, проте отримані 50 млрд євро "стали б у нагоді грецькому уряду для розбудови нової фінансової системи".

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель готова обговорювати можливі поступки Греції за борговими зобов'язаннями, коли будуть опрацьовані деталі запропонованих економічних реформ.

Как организовать туристический поход Утепляем дом Диета для страдающих от диабета Экономим на отоплении Особенности пластиковых окон для делового офиса

Лента новостей