20.07.2015 19:10

З Тореза передали головні докази по вбивцям "Боїнга МН17" (Фото)

З Тореза передали головні докази по вбивцям
Евгений Стелькин

7 липня 2014-го року два жителі Тореза сфотографували російський ЗРК "Бук" у момент проїзду по місту і відразу після пуску ракети по малайзійському "Боїнгу".

Про це в неділю на своїй сторінці в ФБ повідомляє Юрій Бутусов.

"Іноді ми робимо вчинки, просто тому, що так треба. І вкрай рідко і далеко не у всіх, звичайно, але ці вчинки стають подіями історичного масштабу. 17 липня 2014-го року два патріота України, жителі міста Торез Донецької області зробили фотографії російського зенітно-ракетного комплексу "Бук" - у момент проїзду по місту і відразу після пуску ракети по "Боїнгу". Вони не могли знати, що це було. Вони просто зняли техніку окупантів, просто зняли незвичайний пуск ракети. Тому що навіть таким малим вони хотіли допомогти Батьківщині у відбитті агресії ворога. А виявилося, їхні знімки стали знамениті на весь світ, і стали ключовим фактором викриття брехні Кремля і найважливішим доказом у кримінальній справі", - пише Бутусов.

"Швидкість прийняття рішень визначила все. Один з активних організаторів і учасників українського опору на Донбасі Віталій Карпачов отримав ці фото, миттєво передав їх Антону Геращенко, і інформація про знищення авіалайнера російською ракетою миттєво пішла на стрічки світових інформаційних агентств. Карпачова допоміг евакуювати з окупованої території авторів знімків та фотоапарати. Тепер ці свідки і докази на судовому процесі. Експертиза легко встановила справжність фотографій. Завдяки фото було встановлено і місце пуску ракети", - підкреслює він.

Також журналіст зазначає блискучу роботу агентури МВС України, яка зуміла зняти короткий відеофрагмент вивезення "Бука" з Тореза.

"Складно переоцінити значення для міжнародного розслідування цих доказів російського злочину.

Ці фотографії дозволили успішно виграти інформаційну війну з потоками брехні, які вивергає російська машина пропаганди. Ці фотографії дозволили прокуратурі Нідерландів добитися максимальної точності у своєму висновку. Вважаю, що патріоти України, які на свій страх і ризик добули найцінніші докази, задокументували знаряддя злочину і момент скоєння злочину і евакуацію свідків і доказів, заслуговують державних нагород. Це приклад патріотизму і громадянської мужності, який зіграв величезну роль у захисті інтересів держави", - підсумував він.

1

2

Транспортировка грузов на фурах Лепнина из гипса Кондиционер для дома. Выбираем правильно. "Умный" ремешок для часов Можно ли заработать настоящие деньги с помощью мобильного телефона

Лента новостей