20.07.2015 21:47

У Казахстані закликають закрити російський канал LifeNews через відео виступу Порошенка під «гімн» Бората

У Казахстані закликають закрити російський канал LifeNews через відео виступу Порошенка під «гімн» Бората
Евгений Стелькин

Казахський громадський діяч Мурат Абенов закликав державні органи Казахстану закрити у країні доступ до телеканалу LifeNews через образливе відео, яке видання опублікувало на сайтах соцмереж. У ролику показали виступ Президента України Петра Порошенка, на який наклали «гімн» Казахстана з фільму «Борат».

«За законом держоргани зобов’язані закрити доступ до сайтів Life News з території Республіки Казахстан. До проведення суду, в однодностороннім порядку. Технічно - це п’ятихвилинна справа», - написав Абенов у Facebook 17 липня.

Він також закликав LifeNews попросити вибачення та видалити принизливе відео.

«Скільки можна мовчки втиратися від образливих плювків публічно та в обличчя? Далекл не дружніх», - написав громадський діяч. Він зазначив, що в гімні з фільму «Борат» лунають образливі слова у бік Казахстану.

Телеканал LifeNews у четвер, 16 липня, розмістив у соцмережах coub з Петром Порошенком, який співає псевдогімн з «Бората» російською. «Ми просто залишимо це тут», - йшлося у повідомленні. Після критики з боку Казахстану телеканал видалив відео.

ФІльм «Борат: культурні дослідження Америки на користь славної держави Казахстан» вийшов у 2006. У ньому розповідається про поїздку казахського журналіста Бората Сагдієва у США Головну роль у стрічці зіграв комік Саша Барон Коен.

Нагадуємо, що російський телеканал LifeNews 4 березня запросив до студії російських неонацистів Олексія Мільчакова та Яна Петровського, які воюють у складі угруповання «Русич» на стороні бойовиків «ЛНР».

Кондиционер для дома. Выбираем правильно. Новость о пожаре в Мытищи Утепляем дом Диета для страдающих от диабета Правила педикюра

Лента новостей