06.10.2015 23:07

Мультимодальні перевезення як основа успіху бізнесу

Мультимодальні перевезення як основа успіху бізнесу
Евгений Стелькин

Перевезення вантажів із залученням до процесу одразу декількох видів транспорту користується все більшим попитом серед українського бізнесу, незалежно від організаційно-правової форми чи розміру. Мультимодальні міжнародні перевезення стають оптимальним варіантомтранспортування вантажів для багатьох проектів. Віддати перевагу цьому виду перевезеннь означає знайти оптимальний баланс між часом доставки та її вартістю, особливостями інфраструктури країни, через яку проходить вантаж, а також дозволяє зменшити витрати на доставку вантажів.

Як зазначено на сайті одного з провідних гравців в галузі міжнародних перевезень, компанії Good Logistics, мультимодальні перевезення - це основа будь-якого ефективного сервісу зі своєчасної доставки товарів з будь-якої країни світу. Проектування різних мультимодальних схем доставки, визначення та поєднання різних видів транспорту в логістичних ланцюгах, розробка та застосування нових технологій та технічних засобів важливими науково-прикладними завданнями - це найважливіші щаблі процессу планування мультимодальних перевезень.

Мультимодальне транспортування - це перевезення різних видів вантажу мінімум двома різними видами транспорту на основі мультимодального транспортного контракту з місця відправки товарів з однієї країни до місця призначення вантажу в іншій країні. Ключовою характеристикою мультимодальнї доставки вантажів є перевезення товарів двома або більше видами транспорту за єдиним контрактом (єдиним документом), коли одна сторона відповідає за все перевезення.

Глобалізація виробництва, лібералізація торгівлі, використання досягнень науково-технічного прогресу на транспорті привели до зростання ролі і складності міжнародних транспортно-логістичних функцій, координації виробничих, торгових і транспортних процесів. Це призвело до того, що бізнес почав використовувати не звичайну практи доставки вантажу з пункту А до пункту Б, а скоріш зміщуватися до варіантів доставки, за яких товар доставляється з пункту виробництва одразу до пункту споживання чи продажу.

Надання такого виду комплексних послуг з перевезень є ключовим моментом у побудові ефективної загальнонаціональної логістичної системи. Подальший розвиток мультимодальних буде означати не тільки більш ефективний сервіс з перевезень для бізнесу, він також відкриє доступ на нові ринки і підвищить транзитний потенціал України для міжнародних перевезень. Тому подання в широкому плані і взаємозв’язкуокремих елементів такого виду комплексних перевезень для забезпечення високого рівня якості обслуговування своєчасним і актуальним.

Sony Xperia TX - спустя 3 года эксплуатации Инструменты для малярных работ Транспортировка грузов на фурах "Умный" ремешок для часов Спортивные комплексы для развития детей

Лента новостей