Обережно! Цей смертельно небезпечний продукт є на вашій кухні

Евгений Стелькин

Зловживання повареною сіллю може призвести до вкрай важких наслідків. Люди, які пересолюють їжу, ризикують отримати гіпертензію та нашкодити мікрофлорі кишечника.

Таких висновків дійшли вчені зі США, Бельгії та Німеччини в ході проведення численних досліджень.

Дослідивши біологічні відходи мишей, які харчувалися їжею з великою кількістю солі, експерти помітили скорочення бактерій Lactobacillus murinus. У тварин міг розвинутися аутоімунний енцефаломієліт і гіпертензія.

Крім того, було відмічено скорочення необхідних бактерії і у людей, які занадто часто вживають в їжу сіль. Аналіз показав, що у людей з великим пристрастю до кухонної солі частіше виявляється гіпертензія.

Источник

Купить новостройку или вторичку? Утепляем дом Как организовать туристический поход Sony Xperia TX - спустя 3 года эксплуатации Самостоятельная установка стиральной машины

Лента новостей