20.07.2015 21:20

Генпрокуратура повідомила про підозру 20 суддям

Генпрокуратура повідомила про підозру 20 суддям
Евгений Стелькин

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру 20 суддям. Про це інформує прес-служба ГПУ.

Як зазначається, 15 суддям (у 14 провадженнях) інкримінують постановлення завідомо неправосудних рішень.

Ще 8 обвинувальних актів щодо 8 суддів скеровано до суду.

У ГПУ повідомляють, що упродовж першого півріччя поточного року органами прокуратури за результатами розгляду звернень громадян, юридичних осіб та із власної ініціативи виявлено та оскаржено 25 судових рішень указаної категорії.

У зв’язку з виявленими порушеннями внесено 21 апеляційну скаргу, 3 касаційні скарги та 1 заяву про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами.

Наразі з урахуванням раніше внесених документів прокурорського реагування судами розглянуто та задоволено 16 скарг (13 апеляційних та 3 касаційні скарги), 1 заяву до Верховного Суду України та 1 заяву про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами (усього 18 документів).

Крім цього, ще п'ятьом суддям оголошено про підозру у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень.

«На даний час слідчими органів прокуратури здійснюється досудове розслідування у 15 кримінальних провадженнях стосовно 13 суддів, п’ятьом з яких повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень, пов’язаних з одержанням неправомірної вигоди», – сказано в тексті.

Проблема гаджетомании у детей Лето – 2015. Модные женские часы Особенности пластиковых окон для делового офиса Диета для страдающих от диабета Самостоятельная установка стиральной машины

Лента новостей