26.07.2015 7:56

Коронарне стентування та лікі Плавікс

Коронарне стентування та лікі Плавікс
Евгений Стелькин

Коронарне стентування та лікі Плавікс

Провокуючим фактором, який викликає у хворих на ішемію серця, інфаркт міокарда, є атеросклероз. Утворені всередині коронарних судин атеросклеротичні бляшки ускладнюють нормальне живлення серцевого м'яза. Своєчасно проведене стентування, дозволяє запобігти таким небезпечним проявам як гіпоксія серця (що проявляє себе у вигляді стенокардії) та повна закупорка судини, яка і провокує інфаркт.

Особливоті коронарного стентування

Стентування - це операція по установці всередину артерії спеціального каркасу, який дозволяє механічним шляхом розширити звужену артерію, надаючи можливість кровотоку здійснюватися нормальному циркуляцію всередині неї. Операція проводиться не тільки на судинах серця, але й на сонній артерії (запобігання інсульту), на стегні, клубової, а також черевної аортах. Стент являє собою міцну сітчасту конструкцію, найчастіше виробляється з кобальту (бувають звичайні конструкції або з напиленням спеціальної лікарської речовини - другі дорожче). Сама процедура являє собою частину процедури балонної ангіопластики і ніби є її продовженням, відбувається воно таким чином:

 

  • До ураженої частини артерії через судину підводиться спеціальний катетер.
  • На кінці катетера є балончик, який має здатність до розширення під тиском повітря. До балончика, коли він в зжатому стані, прикріплюють стент. Коли катетер досягнув потрібного місця судини, балончик розширюється і розчавлюючи бляшку встановлює стент. Розміри балончика і особливості будови стента визначаються характеристиками судини, в яку вводиться імплантат.
  • Чтобы подтвердить успешность восстановления нормального кровотока. Водится рентгеноконтрастное вещество. Производится коронарография. Для підтвердження успішності відновлення нормального кровотоку, проводиться коронарографія – шляхом введення  рентгеноконтрастної речовини в систему кровотоку.

Стенти, за необхідністю, можуть встановлюватися на кілька артерій одночасно. Тривалість операції - від години до трьох, відбувається під місцевим наркозом. До початку операції вводяться речовини, що дозволяють здійснити розрідження крові. Одним з таких препаратів може бути препарат Плавікс. У більшості випадків доопераційної та післяопераційної терапій призначають саме його. Всі деталі з приводу вживання та можливості його придбання по ссилці http://plavix-75.com - «Купить Плавикс: цена ниже аптечной, антитромбоцитарный препарат для профилактики инфаркта миокарда».

Відновлення після стентування

Дана процедура істотно полегшує стан хворих, підвищуючи якість життя - але вона не є вирішенням проблеми атеросклерозу в цілому. Саме тому, призначаються препарати на зразок Плавіксу, ціна якого залежать від дозування і кількості таблеток всередині упаковок. Порівняно високу ціну на Плавікс виправдовує його активна протитромбозна дія. Крім ліків, буде потрібно дотримуватися маложирную дієту, потроху займатися лікувальними вправами. Найчастіше також рекомендується відвідати санаторій.

Утепляем дом Стулья для кухни Как организовать туристический поход Самостоятельная установка стиральной машины Новость о пожаре в Мытищи

Лента новостей