Біла смерть: МОЗ показав українцям інструкцію з виживання

Евгений Стелькин

Щоб «оздоровити» своє меню, українцям потрібно відмовитися не тільки від фастфуду та газованої води, але і від спецій. Дієтологи кажуть, що сіль необхідно вживати з обережністю.

Так, у МОЗ повністю згодні з заявами про шкоду солі. У Супрун заявили, що добова норма солі становить 5 м, а все, що більше — призводить до розвитку серцево-судинних захворювань, зокрема, гіпертонії та серцевої недостатності.

Щоб уникнути «пересолу», в головному медичному відомстві рекомендують дотримуватися таких рекомендацій:

Уникайте готових соусів, солінь, рибних і м’ясних напівфабрикатів, а також хліба;

Уважно читайте етикетки: якщо сіль варто спочатку складу продукту, значить її там занадто багато;

У процесі приготування їжі замінюйте сіль більш корисними альтернативами.

Крім того, у МОЗ розповіли, які продукти містять багато солі і чим їх замінити. Отже, у відомстві пропонують замінити популярні сорти хліба (українська, білоруська, батон, багет і чіабатту) цільнозерновим, м’ясні та рибні напівфабрикати — домашніми малосольними стравами і риби і м’яса, а магазинні соуси і приправи — домашніми, з меншою кількістю солі і великим вмістом трав.

Источник

Инструменты для малярных работ Самостоятельная установка стиральной машины Особенности пластиковых окон для делового офиса Транспортировка грузов на фурах Купить новостройку или вторичку?

Лента новостей