24.10.2015 15:18

Дізнайтесь, які документи повинні видати після монтажу ГБО

Дізнайтесь, які документи повинні видати після монтажу ГБО
Евгений Стелькин

В цій статті ми роз’яснимо незрозумілу для багатьох ситуацію з офіційними документами, які ви повинні отримати на руки після встановлення на ваш автомобіль газобалонного обладнання. Адже ніхто не хоче мати проблем з ДАЇ в подальшому.

Отже ви вирішили встановити газ на своє авто. Є два шляхи.

Перший: встановити комплект на першому ліпшому непрофесійному СТО за відносно невелику суму. При цьому вам не нададуть жодних документів. Та й не можуть видати, оскільки в більшості випадків такі компанії встановлюють обладнання невідомого походження.

Зазначимо, що в цьому випадку все дуже погано та законно легалізувати таке ГБО практично неможливо.

Другий шлях: ви можете звернутись до спеціалізованого СТО, де одразу і купите і встановите офіційно ГБО, як, наприклад, в компанії Автогаз Україна Груп або її офіційному представнику у Львові – СТО «Етна».

Така компанія чи СТО повинна мати дозвіл на встановлення ГБО у Львові. Але якщо ви звернулись до «Етни», то по завершенню робіт ви отримуєте:

  1. Акт прийому-передачі ТЗ на СТО (акт прийому-передачі ТЗ (транспортного засобу) складається на місці, коли ви залишаєте своє авто на СТО для переобладнання).
  2. Акт виконаних робіт.
  3. Сертифікат відповідності обладнання та дозвіл техстанції проводити такі роботи.
  4. Протокол встановлення ГБО.

Останні два особливо важливі. Без цих документів ви не зможете довести, що не самі власноруч переобладнали своє авто.

Далі щоб спокійно їздити по вулицям та не мати зайвих проблем з патрулями ДАЇ або ж на техогляді, ви повинні зареєструвати установку ГБО на своєму авто.

Для цього до офіційного свідоцтва про встановлення газобалонного обладнання та сертифікатів відповідності ви додаєте техпаспорт, свій паспорт, ідентифікаційний код та звісно документи на машину. Далі ви їдете в місцеве МРЕВ, проходите техогляд, отримуєте відповідний запис в техпаспорті і сплачуєте невелику суму за послуги держреєстрації. Тепер на вашому авто офіційно стоїть газобалонне обладнання.

Також радимо постійно мати при собі свідоцтво про встановлення ГБО та сертифікати відповідності, адже на газових заправках інколи можуть вимагати показати ці документи. Або співробітники ДАЇ будуть виявляти особливу зацікавленість щодо законності встановленого газобалонного обладнання на вашому автомобілі.

Отже, користуйтеся тільки перевіреними та сертифікованими компаніями по установці ГБО, і у вас ніколи не буде проблем з документами.

Проблема гаджетомании у детей Транспортировка грузов на фурах Лето – 2015. Модные женские часы Утепляем дом Как быстро увеличить депозит

Лента новостей